top of page

Hoe ga je professioneel om met sociale media?

  • Mariska Piecq & Delphine Chevalier
  • 25 mei 2015
  • 3 minuten om te lezen

Zoals we al reeds eerder vermeld hebben: Sociale media speelt de dag van vandaag een belangrijke rol in het leven van een Management Assistant. Hier kunnen jullie enkele tips terugvinden over hoe je op een professionele manier met sociale media kan omgaan.

We gaan het voornamelijk hebben over:

- Facebook

- Twitter

- LinkedIn

Hieronder vind je het antwoord.

1. Facebook

f.png

Facebook is heel populair, zowel bij jongeren als bij ouderen. Maar de vraag is, hoe ga je nu professioneel mensen benaderen op Facebook?

Hieronder vind je het antwoord.

Eerst en vooral willen we zeggen dat een Facebook-pagina voor een bedrijf niet direct veel meer verkopen zal opleveren van het product dat u aanbiedt. Het biedt vooral langetermijnrelaties met klanten, partnerbedrijven, medewerkers.

Heel belangrijk is het gegeven dat je een conversatie aangaat met je doelgroepen. vEen Facebook-pagina voor bedrijven zal u niet direct verkoop opleveren, maar u bouwt wel een langetermijnrelatie op met klanten, partnerbedrijven, medewerkers … Dit betekent dat je niet enkel moet spreken, maar ook moet luisteren!

Natuurlijk is er altijd de schrik dat als je een Facebook-pagina maakt, dat je negatieve reacties kan krijgen. Dit kan, maar dit heb je grotendeels zelf in de hand. Een klacht kan je nog steeds ombuigen tot een positieve ervaring MAAR dit kan enkel maar gebeuren als je snel en betrokken reageert op het bericht. Negeer het bericht niet, want dan kan je enkel maar bozere reacties krijgen.

Facebook biedt de mogelijkheid aan "fans" om op uw bedrijfspagina berichten te schrijven, zodat iedereen dit kan lezen. Je kan deze optie zowel aan als afzetten. Als je positieve reacties verwacht, zet dan de mogelijkheid aan, zodat de mensen een mogelijkheid hebben om te reageren. Als je toch een negatieve reactie zou krijgen, reageer er dan correct op. Nodig de persoon uit om het gesprek in een persoonlijk bericht of telefonisch verder te zetten.

Hieronder kan je nog tien tips terugvinden over hoe je professioneel met Facebook moet omgaan:

tii.jpg

2. Twitter

t.jpg

Twitter is ook ƩƩn van de populairste sociale media die de dag van vandaag gebruikt wordt. Daarom willen we jullie ook graag nog enkele tips geven over hoe je Twitter zakelijk kan gebruiken. Om succesvol te zijn op zakelijk gebied met behulp van Twitter, moet je voornamelijk betekenisvolle berichten versturen. Deel dus enkel informatie die nuttig is voor je doelgroep.

Door geregeld berichten te plaatsen bouw je een groep van volgers op. Voorzie je Twitter account van hulp, antwoorden en informatie die nuttig is, zodat jouw volgers dit willen delen met hun volgers.

Je mag zeker en vast niet denken dat je duizenden berichten nodig hebt om volgers te krijgen. Je kan dus beter minder berichten plaatsen, maar die goed geformuleerd zijn zodat er reacties op komen en die verder gedeeld worden. Zo wordt je bereik groter. Nodig met je tweets uit om een bepaalde actie uit te voeren. Laat hen op een link klikken, berichten delen en laat ze profiteren van bepaalde aanbiedingen.

3. LinkedIn

download.png

LinkedIn is een veel gebruikt middel bij werkgevers. Deze kunnen dan de LinkedIn van bepaalde mensen bekijken en dan kunnen ze zich een beter beeld vormen van het professionele leven van de persoon.

LinkedIn is ontstaan als rekruteringsmedium. Je vindt op LinkedIn gelijkaardige functionaliteiten terug als op Facebook. ( Status updaten, like, share, comment,...)

Met een bedrijfsprofiel is het af te raden lukraak status updates te plaatsen. Het opmaken van een goed content plan is noodzakelijk. Zo een plan geeft je een overzicht van wat er op je bedrijfsprofiel zal gepost over 2 maanden. Een goed voorbereid plan is dus gespreid over 2 maanden in de vorm van een spreadsheet.

Zoals we al eerder zeiden, werkt LinkedIn op een gelijkaardige manier als Facebook met status updates, liken, sharen,.. Net zoals op een bedrijfspagina kan een status update gebruikt worden om verder te promoten onder LinkedIn leden. Hier is het heel interessant, omdat je de mogelijkheid hebt om zeer specifiek te targetten. Zo kan elke advertentie op Linkedin gericht worden naar:

- Ofwel iedereen odwel enkel diegenen die je bedrijfsprofiel niet volgen of je eigen volgers

- Geografische locatie

- Bedrijf ( op naam, industrietak of op bedrijfsgrootte)

- Persoonlijk op titel, functie of seniority level.

Deze mogelijkheden kunnen ook steeds gecombineerd worden.

Je kan ook steeds adverteren met banners. Hier biedt LinkedIn banners en tekst advertenties aan. Dit in diverse vormen en maten. Het meest interessante aanbod van LinkedIn is het concept om een bedrijf te volgen of zelfs aan te bevelen. Het grote voordeel van de banners is het engagement dat hieruit voortkomt. Hoe hoger het engagement, hoe beter je scoort in de doelgroep. Via Linkedin kan je ook gebruik maken van InMail. Dit kan je vergelijken met een direct mail campagne. Dit is dus zeker interessant.

We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

Laat gerust een berichtje achter.

Mariska & Delphine

Ā 
Ā 
Ā 

ComentƔrios


Recent Posts
Search By Tags

    Ā© 2015 BY OFFICE MANAGEMENT HELPDESK.

                                   info@ofmhelpdesk.com                                                                            Voetweg 66 9000 Gent                                                                                                                 

bottom of page